Dekvoorwaarden


* Het vers sperma dient ten laatste voor 09u00 op de leveringsdag besteld te worden via mail of per WhatsApp Sigrid: +32478.30.66.42 of Nikolas: +32475.51.62.23.

* Het sperma kan u komen afhalen of kan via koerierdienst verzonden worden (verzendkosten altijd ten laste van de merriehouder).

* Bij de eerste bestelling dienen alle gegevens van de merriehouder doorgegeven te worden. Alsook een kopie van het stamboekpapier van de merrie.

* Per hengstigheid gebeurt er maximaal 2x een afname, een goede opvolging is ten zeerste aan te raden.

* U ontvangt de factuur na de 1e afname en geldt voor het hele seizoen. Een dosis voor de volgende hengstigheid kan pas verkregen worden als het aankoopbedrag volledig is voldaan.

* Na betaling van het volledige dekgeld geven wij een levend veulengarantie. Bij verwerping of een dood veulen kan u opnieuw sperma bestellen voor de desbetreffende merrie zonder opleg van dekgeld te betalen. Voor een hengst met een duurder tarief betaalt men het verschil van het aankoopbedrag.

* Diepvriessperma of rietjes kunnen worden afgehaald of verstuurd na volledige betaling. Kosten van verzending en gezondheidspapieren zijn ten laste van de koper. Het transport gebeurt op risico van de ontvanger. Wij geven geen enkele garantie op drachtigheid van de merrie.

* Het is niet toegestaan om de aangekochte rietjes door te verkopen zonder ons hier schriftelijk van op de hoogte te brengen.

* Het is niet toegestaan om de aangekochte rietjes voor ICSI (intracytoplasmatische semen-injection) te gebruiken.

* Dekgeld wordt per geslaagde embryo in rekening gebracht, dit geldt ook voor ingevroren embryo’s en als er meerdere embryo’s uit één inseminatie worden gespoeld. Mocht er sprake zijn van een voornoemde situatie, dan is de merriehouder verplicht dit ons door te geven waarna zij dan een aparte factuur stuurt voor het volledige dekgeld voor elk embryo, ongeacht of het ingevroren is of overgeplaatst naar een draagmerrie.

* Bij meerdere merries krijgt u een korting van 10% vanaf de tweede merrie.

* Door bestelling van sperma verklaart de merriehouder kennis te hebben genomen van deze voorwaarden en verklaart zich volledig akkoord met deze dek- en betalingsvoorwaarden, én met de dektarieven.

* Fokkerij de Mispelaere aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letstel van mensen, dieren of andere.

Voor meer info aarzel niet ons te contacteren.

Tarieven 2024:

Vers (prijzen exclusief BTW)
- Stillot: €750
- Jon Pleasure: €750 
- Hasall: €750 

Diepvries (prijzen exclusief BTW)
- Wandor: €600 / rietje
- Kadans: €400 / rietje
- Equistro: €400 / rietje
- Oxo: €300 / rietje
- Palermo: €300 / rietje
- Cassun: €150 / rietje
- Bisquet Balou: op aanvraag

 

Laatste aanpassing dekvoorwaarden 01/04/2024