Welkom bij De Mispelaere


Fokkerij De mispelaere is gelegen in het natuurschoon van Maldegem-Kleit, een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Maldegem. De naam 'de Mispelaere' verwijst naar het vroegere erf waarop het bedrijf opgetrokken werd door Joris & Mia Vermeulen waar vroeger veel mispelbomen stonden. Momenteel staat nog steeds 1 mispelboom op de fokkerij.

Als landbouwzoon leerde Joris al vroeg omgaan met paarden. Door de jaren heen heeft hij zijn bedrijf omgebouwd tot een fokkerij van edele en vooral bruikbare sportpaarden. Om dit doel te realiseren werd er een eigen dekstation gestart. De Mispelaere heeft de beschikking over dekhengsten uit de beste Europese bloedlijnen. De lijfspreuk van de fokkerij werd algauw 'Fokkerij de Mispelaere brengt bloedlijnen waar de sport om vraagt en waar de fokker van droomt'.

Op het bedrijf wordt met een aantal eigen merries gefokt. Jaarlijks worden er veulens of fokmerries aangekocht die worden opgefokt en tot sportpaarden worden opgeleid of gebruikt worden in de fokkerij. Goed bloed liegt niet!

Als allround dekstation biedt de Mispelaere U meer dan alleen maar insemineren van merries. Men kan er terecht voor een brede waaier van diensten gaande van fokadvies over verkoop en opleiding van paarden tot hoefverzorging.

Heeft u intresse neem dan gerust contact op.

Joris & Mia Vermeulen en Sigrid & Nikolas.

Laatste nieuws


Onze Paarden