Oxo van de MispelaereVideo's

Oxo van de Mispelaere is een echt vaderdier met veel kader en uitstraling. Hij heeft een zeer aansprekend hoofd, een sterk ontwikkeld front met een lange en goed gevormde hals. Zijn werkwilligheid, fijne karakter en leergierigheid typeren deze jonge hengst.
Gelegenheidsruiter van de hengstenkeuring, Brecht Bille, was zelf zeer enthousiast en gelooft in een mooie sporttoekomst voor onze jonge hengst.

Vader van Oxo is de SF gekeurde hengst Topaze Latour, een zoon van Diamant de Semilly x Narcos II. Onder het zadel van Nicolas Deseuzes (FRA) maakte deze hengst z'n debuut op niveau 1.60m. Deze hengst heeft een zeer goede moederlijn. Moeder Fantaisie Curieuse gaf nog 2 SF goedgekeurde hengsten en nog enkele sterk presterende nakomelingen op het allerhoogste niveau.
Diamant de Semilly, zoon van Le Tot de Semilly kan een indrukwekkend palmares in de internationale springsport voorleggen. In 2002 behaalde Diamant onder Eric Levallois tijdens het WK in Jerez de la Frontera de gouden teammedaille en individueel de 9e plaats. In datzelfde jaar werd hij tevens gelauwerd als kampioen van Frankrijk. In 2003 kaapte Diamant in teamverband de zilveren medaille weg tijdens het EK in Donaueschingen. Daarnaast schreef hij nog diverse internationale Grote Prijzen op zijn naam. Op de recentste ranglijst van de beste springpaardenleveranciers ter wereld bekleedt Diamant de Semilly de 2ste plaats

Moeder Ariel van de Mispelaere, een dochter van Landor S x Lugano van La Roche gaf al enkele fokproducten die succesvol meelopen in de springsport oa. Fariello van de Mispelaere (v. Querlybet Hero) Niveau 1.45m - Glorix van de Mispelaere (v. Lambada) Niveau 1.55m - Javel van de Mispelaere (v. Equistro) Niveau YH 6y - Kalgon van de Mispelaere (v. Equistro), Niveau YH 6y.
Vader van Ariel, Landor S, was in 2011 en 2012 wereldwijd de beste Oldenburger springpaardenvererver. Hij was Bundeschampion van de 6 jarige springpaarden in 1997, "Sire of the Year" voor het Oldenburger stamboek en verschillende klasseringen tot niveau 1.50m.

 

AANVERWANTE HENGSTEN: Hasall van de Mispelaere (Casall), Jump. 1m30 - Wandor van de Mispelaere (Landor S), Jump. 1m60 - Nandor van de Mispelaere (Wandor van de Mispelaere)

AANVERWANTE SPORTPAARDEN: Ed Pleasure van de Mispelaere (Querlybet Hero), Jump. 1m50 - Valeska van de Rampaarden (Darco), Jump. 1m60 - Rezerin van Rampaarden (Renville), Jump. 1m60

Gekeurde hengst

Sperma : vers

Gekeurd voor : BWP

Dekgeld : 700 Euro (excl. BTW)