Oxo van de MispelaereVideo's

Oxo is een echt vaderdier met veel kader en uitstraling. Hij heeft een zeer aansprekend hoofd, een sterk ontwikkeld front met een lange en goed gevormde hals. Zijn werkwilligheid, fijne karakter en leergierigheid typeren deze hengst.

Vader van Oxo is de SF gekeurde hengst Topaze Latour, een zoon van Diamant de Semilly x Narcos II. Onder het zadel van Nicolas Deseuzes (FRA) maakte deze hengst z'n debuut op niveau 1.60m. Deze hengst heeft een zeer goede moederlijn. Moeder Fantaisie Curieuse gaf nog 2 SF goedgekeurde hengsten en nog enkele sterk presterende nakomelingen op het allerhoogste niveau.
Diamant de Semilly, zoon van Le Tot de Semilly kan een indrukwekkend palmares in de internationale springsport voorleggen. Op de recentste ranglijst van de beste springpaardenleveranciers ter wereld bekleedt Diamant de Semilly de 2de plaats.

Moeder Ariel van de Mispelaere, dochter van Landor S x Lugano van La Roche werd vroeger bereden door dochter Sigrid op landelijk niveau M springen en M dressuur. De combinatie van fokken en rijden werd te moelijk te onderhouden, daarom werd zij verder actief ingezet als fokmerrie. Zij gaf enkele fokproducten die succesvol meelopen in de springsport oa. Fariello van de Mispelaere level 1.45m, Glorix van de Mispelaere level 1.60m, Javel van de Mispelaere level 1.40m, Kalgon van de Mispelaere level 1.30m.
Vader van Ariel, Landor S, was in 2011 en 2012 wereldwijd de beste Oldenburger springpaardenvererver. Hij was Bundeschampion van de 6 jarige springpaarden in 1997, "Sire of the Year" voor het Oldenburger stamboek en verschillende klasseringen tot niveau 1.50m.
Grootmoeder Joke van de Mispelaere sprong zelf tot 1.40m niveau onder het zadel van Davy Lannoo (BEL).

Maatoprichting en kwaliteit, dit zijn de kenmerken van de nafok van Oxo.

Gekeurde hengst

Sperma : vers, diepvries

Gekeurd voor : BWP

Dekgeld : 750 Euro (incl. BTW)